Conferință preoțească despre Botez, la Sibiu

În Aula ‘Mitropolit Ioan Mețianu’ de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu a avut loc luni, 6 iunie, conferința preoțească de primăvară pentru protopopiatele Sibiu, Avrig, Agnita și Sibiu, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania. Tema conferinței la care au participat preoții din protopopiatele amintite a fost ‘Taina Botezului’, întrucât acest an a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ‘Anul Sfântului Botez și al Cununiei’. La conferințele de toamnă din acest an se vor dezbate teme legate de Sfânta Taină a Cununiei.

Conferința a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. De asemenea, protoiereii de la protopopiatele amintite au fost în prezidiu, alături de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Savu Popa, organizatorul acestui eveniment.

Dezbateri teologice și practice

Părintele Ciprian Cândea de la Biserica ‘Sf. Vasile cel Mare’ a Spitalului de Psihiatrie din Sibiu a susținut un referat care a abordat tema conferinței din punct de vedere dogmatic. Din punct de vedere liturgic, Taina Botezului a fost tratată de pr. Nicolae Vintilă de la Parohia Presaca, Protopopiatul Săliște, iar abordarea din punct de vedere pastoral-misionar a aparținut pr. Ioan Dumitru Tătoiu de la Parohia Fofeldea, Protopopiatul Agnita. Ultimul referat prezentat a aparținut pr. paroh de la Porumbacu de Jos, Protopopiatul Avrig, Ionuț Popa.

Discuțiile pe marginea celor prezentate, precum și asupra unor aspecte de ordin practic, au făcut din conferința de la Sibiu o dezbatere teologică de anvergură.

‘A fost o atmosferă prielnică unui dialog, iar preoții și-au manifestat dorința de a cunoaște cât mai mult și de a administra și împlini voia lui Dumnezeu în lucrarea sacramentală corect și complet, în așa fel încât efectele lucrării sfințitoare ale preoției să fie cele rânduite de Dumnezeu’, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente