Conferință preoțească dedicată Sfântului Maslu la Craiova

Preoții din Protoieria Craiova Sud s-au reunit pe 14 mai 2012 în cea de-a doua, din seria conferințelor preoțești de primăvară derulate în Arhiepiscopia Craiovei. Întrunirea, prezidată de Înalt Preasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a debutat cu săvârșirea slujbei Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. Apoi, în sala de festivități a Căminului preoțesc „Renașterea”, părintele Claudiu Pârvu, preot slujitor la Paraclisul „Sfântul Pantelimon” al Spitalului „Filantropia” din Craiova, a prezentat o prelegere pe tema: Taina Sfântului Maslu. Au urmat întrebări și dezbateri pe marginea subiectului abordat, iar la final IPS Irineu a prezentat câteva concluzii referitoare la semnificația și importanța Tainei Sfântului Maslu în cultul creștin ortodox.

„Trebuie să asociem Taina Sfântului Maslu de Taina Sfintei Spovedanii. Sfântul Maslu este într-adevăr o lucrare a Duhului Sfânt care vindecă, tămăduiește un bolnav care nu a fost curățit. Vrem să punem alifiile Duhului Sfânt peste bolnav, dar uneori nu l-am curățit pentru a putea primi tămăduirea. De aceea este absolut necesar să-l spovedim, să-l învățăm să meargă la biserică. Trebuie să ne comportăm ca niște părinți care au grijă de copiii lor din casă”, a precizat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Seria conferințelor preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei va continua în această lună, după următorul program: marți, 15 mai – Protoieria Băilești, marți, 22 mai – Protoieriile Târgu Jiu Nord și Sud și marți, 29 mai – Protoieria Târgu Cărbunești.

Comentarii Facebook


Știri recente