Conferință preoțească dedicată Autocefaliei românești la Teatrul „Nae Leonard” din Galați

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, ieri, 9 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Teatrul „Nae Leonard” din Galați, s-a desfășurat conferința preoțească, ce avut ca temă „Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române”, informează edj.ro.

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la capela Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, de către chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, în prezența a numeroși credincioși.

Piatra de temelie a sfântului locaș a fost așezată 15 iunie 1995. În „Anul omagial al Crezului ortodox și al autocefaliei românești” s-a finalizat pictura bisericii, activitate ce va fi încununată prin sfințire, cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Galațiului și al României.

La eveniment au participat preoții din Protopopiatele Galați, Covurlui și Târgu Bujor, prilej cu care s-a omagiat personalitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu, cel care a redactat și propus actul oficial al autocefaliei românești.

Comentarii Facebook


Știri recente