Conferință preoțească dedicată Anului comemorativ al Sf. Vasile cel Mare și al Sfinților capadocieni, la Râmnicu Vâlcea

Astăzi, 02 iulie 2009, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Ahiepiscopul Râmnicului, a avut loc în Protopopiatul Rm. Vâlcea, cea de-a treia conferință și ultima din cele trei Conferințe trimestriale dedicate ‘Anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare (†379) și al celorlalți Sfinți capadocieni’.

Lucrările conferinței au început cu o slujbă de Tedeum, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi participanți, din Protoieria Rm. Vâlcea, condusă de Părintele Alin Gherghinoiu, protopop de Rm. Vâlcea, în Catedrala Arhiepiscopală ‘Sf. Nicolae’ a Râmnicului și au continuat în Sala de Conferințe ‘Sf. Antim Ivireanul’ din cadrul Complexului Eparhial, începând cu orele 09:30.

Din partea Centrului Eparhial au fost prezenți, PC Pr. Emilian Groșenoiu – Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, delegat al Î.P.S. Gherasim, și PC Arhid. Mihai Pretorian, Inspector – Responsabil cu catehizarea tineretului.

După cuvântul de deschidere rostit de Părintele Alin Gherghinoiu, Protopop al Protoieriei Rm. Vâlcea, a urmat susținerea lucrărilor de către prea-cucernicii preoți desemnați:

PC Pr. Laurențiu Barbu – Parohia Sf. Andrei, Rm. Vâlcea; PC Pr. Mihai Baciu – Parohia Dobrești;

În cadrul conferinței a fost prezentat părinților participanți noul site al Arhiepiscopiei Râmnicului de către P.C. Arhid. Drd. Ioan Cristian Cioteanu, iar PC Arhid. Mihai Pretorian, a analizat activitatea preoților din Protoieria Rm. Vâlcea, care desfășoară Proiectul ‘Hristos Împărtășit Copiilor’, și a încurajat și pe alți preoți pentru a începe și ei dezvoltarea Proiectului.

În încheiere Părintele Vicar Emilian Groșenoiu, a împărtășit Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, apreciind implicarea preoților în cunoașterea vieții și activității Sfântului Vasile cel Mare și a celorlalți sfinți capadocieni și a insistat să le fie urmat exemplul în cadrul parohiilor lor.

Sursa: Episcopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…