Conferință preoțească dedicată Anului comemorativ al Sf. Vasile cel Mare și al Sfinților capadocieni, la Râmnicu Vâlcea

Astăzi, 02 iulie 2009, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Ahiepiscopul Râmnicului, a avut loc în Protopopiatul Rm. Vâlcea, cea de-a treia conferință și ultima din cele trei Conferințe trimestriale dedicate ‘Anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare (†379) și al celorlalți Sfinți capadocieni’.

Lucrările conferinței au început cu o slujbă de Tedeum, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi participanți, din Protoieria Rm. Vâlcea, condusă de Părintele Alin Gherghinoiu, protopop de Rm. Vâlcea, în Catedrala Arhiepiscopală ‘Sf. Nicolae’ a Râmnicului și au continuat în Sala de Conferințe ‘Sf. Antim Ivireanul’ din cadrul Complexului Eparhial, începând cu orele 09:30.

Din partea Centrului Eparhial au fost prezenți, PC Pr. Emilian Groșenoiu – Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului, delegat al Î.P.S. Gherasim, și PC Arhid. Mihai Pretorian, Inspector – Responsabil cu catehizarea tineretului.

După cuvântul de deschidere rostit de Părintele Alin Gherghinoiu, Protopop al Protoieriei Rm. Vâlcea, a urmat susținerea lucrărilor de către prea-cucernicii preoți desemnați:

PC Pr. Laurențiu Barbu – Parohia Sf. Andrei, Rm. Vâlcea; PC Pr. Mihai Baciu – Parohia Dobrești;

În cadrul conferinței a fost prezentat părinților participanți noul site al Arhiepiscopiei Râmnicului de către P.C. Arhid. Drd. Ioan Cristian Cioteanu, iar PC Arhid. Mihai Pretorian, a analizat activitatea preoților din Protoieria Rm. Vâlcea, care desfășoară Proiectul ‘Hristos Împărtășit Copiilor’, și a încurajat și pe alți preoți pentru a începe și ei dezvoltarea Proiectului.

În încheiere Părintele Vicar Emilian Groșenoiu, a împărtășit Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, apreciind implicarea preoților în cunoașterea vieții și activității Sfântului Vasile cel Mare și a celorlalți sfinți capadocieni și a insistat să le fie urmat exemplul în cadrul parohiilor lor.

Sursa: Episcopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente