Conferința preoțească de toamnă, la Buzău

La Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău s-a desfășurat, săptămâna trecută, conferința preoțească semestrială de toamnă, întrunire prezidată de Preasfințitul Episcop Epifanie. Mai întâi a fost oficiată Sfânta Liturghie, urmată de slujba Te Deum-ului în vechea Catedrală episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, informează Biroul de Presă al Episcopiei Buzăului și Vrancei. La sfârșitul slujbelor, Preasfințitul Episcop a anunțat organizarea, la 8 noiembrie 2009, a festivităților prilejuite de sfințirea altarului noii Catedrale episcopale „Înălțarea Domnului” din Buzău, precum și de ridicare a Episcopiei Buzăului și Vrancei la rang de arhiepiscopie, solemnități la care va participa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod.

Tema întrunirii, „Mitropolia Ungrovlahiei, 650 de ani de la întemeiere. Ierarhi ai Episcopiei Buzăului și Vrancei care au avut un rol deosebit în istoria acestei mitropolii”, s-a înscris în manifestările organizate de Mitropolia Munteniei și Dobrogei cu prilejul recunoașterii ei de către Patriarhia Ecumenică, în 1359, prin intervenețiile repetate ale primului mitropolit al țării – Sfântul Ierarh Iachint – și ale domnitorului din acea vreme. Pentru a marca importanța acestui subiect, întrunirea a fost organizată la nivelul întregului județ.

În cadrul întâlnirii au fost expuse și principalele argumente care au stat la baza ridicării Episcopiei Buzăului și Vrancei la rang de arhiepiscopie.

Comentarii Facebook


Știri recente