Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Gherla

Marți, 16 octombrie, în Protopopiatul Ortodox Gherla a avut loc Conferința preoțească de toamnă ce a avut ca temă Misiunea ortodoxă astăzi – mijloace pentru dinamizarea activității pastoral misionare, după cum informează radiorenasterea.ro.

Tema conferinței a fost tratată în cele două referate susținute de către părintele Cornel Baciu de la parohia Lujerdiu și părintele Oprea Rus Alin de la parohia Dârja, care au subliniat câteva aspecte prin care misiunea preotului se cere a răspunde exigențelor societății contemporane.

Conferința preoțească din acest semestru a fost găzduită de biserica parohiei Gherla I, fiind deschisă de slujba de Te Deum săvârșită în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a fost însoțit de către părinții consilieri Gavril Vârva și Claudiu Grama.

În deschiderea lucrărilor acestei conferințe părintele protopop Paul Iulian Isip, a evidențiat într-o prezentare power point, principalele caracteristici și probleme cu care se confruntă teritoriul pastoral-misionar al municipiului Gherla precum și al întregului protopopiat, oferind totodată principale direcții de soluționare și de îmbunătățire a misiunii în parohii.

Au urmat dezbaterile pe marginea temei, precum și discutarea unor probleme de ordin administrativ. În închiere IPS Andrei a pus la sufletul preoților îndemnul ca misiunea pe care fiecare o face în comunitatea parohială să fie roditoare și să se desfășoare prin cuvânt și faptă folosindu-se de toate mijloacele moderne, amintindu-se de importanța vieții liturgice a parohiilor, a catehezei, a tinerilor, a bolnavilor, concluzionând prin cuvântul evangheliei de la Ioan capitolul 15, versetul 8: „Întru aceasta a fost slăvit Tatăl Meu, ca să aduceți roadă multă și să vă faceți ucenici ai Mei”.

Comentarii Facebook


Știri recente