Conferința preoțeascã de toamnă în Protoieria Horezu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, ieri, 5 noiembrie 2009, a avut loc conferința pastoral-misionară din semestrul de toamnă, din Protopopiatul Horezu, cu tema „Istoria Eparhiei Râmnicului, de la 1900 până în prezent”, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Lucrările conferinței au început cu o slujbă de Te Deum, săvârșită de un sobor de preoți condusă de Părintele Marin Ion, protopop de Horezu, în biserica „Nașterea Maicii Domnului” și au continuat în Sala de Conferințe a protopopiatului, începând cu orele 10:00.

Din partea Centrului Eparhial a fost prezent, Părintele Vintilă Sărdărescu – Inspector Eparhial, delegat al Preasfințitului Părinte Gherasim.

După cuvântul de deschidere rostit de Părintele Marin Ion, Protopop al Protoieriei Horezu, a urmat susținerea lucrărilor de către preoții desemnați. În încheiere Părintele Inspector Vintilă Sărdărescu a împărtășit cuvântul Preasfințitului Gherasim, apreciind implicarea preoților în cunoașterea Istoriei Eparhiei Râmnicului și activității Ierarhilor care au păstorit-o, sfătuindu-i să le fie urmat exemplul în cadrul parohiilor lor.

Preoții prezenți la conferință au primit din partea Preasfințitului Părinte Gherasim în dar câte un exemplar din lucrarea sa „Istoria Eparhiei Râmnicului”, spre a servi ca material didactic în bibliotecile școlilor din parohiile lor.

Comentarii Facebook


Știri recente