Conferință preoțească de toamnă în Arhiepiscopia Sibiului

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc astăzi, 22 noiembrie 2011, prima conferință preoțească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului, informează site-ul mitropolia-ardealului.ro. Tema conferințelor de toamnă este „Sfânta Taină a Cununiei în viața actuală a Bisericii”, dat fiind faptul că acest an este închinat Sfintelor Taine a Botezului și a Cununiei, cele două taine ale familiei creștine. Conferințele din primăvară au dezbătut din perspective diferite Sfânta Taină a Botezului, iar în aceste zile se discută despre importanța cununiei în viața actuală a societății și a Bisericii.

Organizate prin Sectorul Cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, conferințele au adus în actualitate aspecte dogmatice, liturgice, canonice și pastorale ale cununiei. La conferința de ieri de la Sibiu au participat preoții din parohiile Protopopiatelor Sibiu, Mediaș, Avrig, Sâliște și Agnita. Întâlnirea preoților a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de care s-a aflat părintele consilier Savu Popa și cei patru protopopi.

În deschiderea conferinței, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu le-a vorbit preoților despre anumite aspecte liturgice și practice ale Tainelor Botezului și Cununiei. Au urmat cinci referate legate de tema conferinței, prin care autorii au subliniat puncte importante din învățătura Bisericii despre Sfânta Taină a Cununiei.

Comentarii Facebook


Știri recente