Conferință preoțească de primăvară la Lipova

În 27 mai 2011, preoții din Protopopiatul Lipova s-au întrunit cu ocazia desfășurării Conferinței preoțești de primăvară cu tema „2011 – Anul omagial al Botezului și al Cununiei’, în sala de ședințe a Protopopiatului Lipova, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Ședința a fost prezidată de către părintele dr. Vasile Pop, consilier cultural, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, care a transmis celor prezenți binecuvântate salutări din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop. Referentul conferinței a fost pr. Ioan Rus de la Parohia Lipova I, iar coreferenți au fost: pr. Ovidiu Ardelean de la Parohia Baia, pr. Călin Mădăluță de la Parohia Săvârșin, pr. Laurențiu Suba de la Parohia Căprioara și pr. Nelu Mercea de la Parohia Măderat. Referatul pr. Ioan Rus a cuprins ample referiri la cele două Taine abordate, pomenind și de prefigurarea acestora în Vechiul și Noul Testament, interpretări greșite și practici neortodoxe legate de administrarea acestora. Coreferenții au adus completări la cele expuse, atingându-se probleme de ordin practic întâmpinate în pastorație, cu referire directă la Taina Botezului și cea a Cununiei. La final, preotul consilier Vasile Pop a tras concluzia întâlnirii, amintind câteva lucruri pe care să le avem în vedere ‘uniformizare liturgică în administrarea celor două Taine, respectarea normelor canonice și, nu în ultimul rând, pregătirea nașilor pentru Sfântul botez, a mirilor și nașilor la Cununie’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…