Conferința preoțească de primăvară, la Alba Iulia

În data de 27 mai, în Aula Mare a Facultății de Teologie din Alba Iulia, s-a desfășurat conferința pastoral – misionară de primăvară a preoților și a reprezentaților așezămintelor monahale din protopopiatele Alba Iulia și Sebeș, potrivit reintregirea.ro. Evenimentul a debutat printr-o slujbă de Te-Deum, urmată de lucrările propriu-zise ale conferinței, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, și de luări de cuvânt ale participanților.

Proclamarea anului 2014 în Patrirhia Română ca „An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii)” aduce în centrul preocupărilor și a misiunii Bisericii în acest aspecte importante legate de Taina Spovedaniei, ca mijloc de înnoire spirituală și de sfințire a vieții credincioșilor, precum și de intensificarea participării la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia primim Sfânta Împărtășanie, ca izvor tainic de putere a învierii și de iubire jertfelnică și iertătoare a lui Hristos.

Conform Statului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii țări, în fiecare an se organizează două conferințe preoțești semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme elaborate și propuse de Sfântul Sinod, ce urmăresc eficientizarea misiunii pastoral – misionare și progresul duhovnicesc al preoților și credincioșilor. Următoarea conferință din Eparhia Alba Iuliei va avea loc vineri, 30 mai, în Protopopiatul Blaj.

Comentarii Facebook


Știri recente