Conferința preoțească de primăvară în Episcopia Sălajului

La Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău a avut loc marți, conferința preoțească de primăvară a clericilor din Episcopia Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

Tema conferinței a fost „Sfânta Euharistie, intrare prin Hristos în stare de jertfă curată în comuniunea de iubire a Sfintei Treimi” și a fost susținută de părintele Petru Brisc, profesor de dogmatică la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău și preot slujitor la Parohia Coșeiu.

La finalul conferinței, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a mulțumit părintelui Petru Brisc și l-a felicitat pentru prelegerea susținută. Pornind de la exemplul martiriului Sfinților Brâncoveni și a martirilor din primele secole, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să aibă în gând martiriul sfinților atunci când întâmpină ispite în activitatea desfășurată și în viața duhovnicească.

În continuare, părintele Ioan Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, a adus la cunoștință preoților din eparhie unele hotărâri ale Sfântului Sinod care privesc bunul mers al vieții bisericești.

Din punct de vedere administrativ, Episcopia Sălajului are în structura sa trei protopopiate, 207 parohii și șapte așezăminte monahale, în care slujesc un număr de 239 de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente