Conferința preoțească cu tema „Proiectele sociale și educative Hristos împărtășit copiilor și Alege școala”, în Episcopia Caransebeșului

Miercuri, 4 noiembrie 2009 în Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat conferința preoțească a semestrului al doilea cu preoții din protopopiatul Reșița și din protopopiatul Oravița cu tema „Proiectele sociale și educative Hristos împărtășit copiilor și Alege școala. Perspective, exigențe , modalități de implementare”, informează Eparhia Caransebeșului.

Conferința a fost precedată de oficierea slujbei de Te-Deum la demisolul Catedralei episcopale „Învierea Domnului ” de către un sobor de preoți în prezența Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului. Răspunsurile la slujbă au fost date de corala preoților din protopopiatul Oravița. După săvârșirea slujbei, Ierarhul dimpreună cu toți preoții au vizitat șantierul noii catedrale, aflate în curs de finalizare, unde Chiriarhul a prezentat stadiul lucrărilor, după care au intonat o priceasnă.

Lucrările conferinței s-au desfășurat în sala festivități a episcopiei ” Elie Miron Cristea” și au fost deschise de părintele consilier Daniel Alic, după care părintele inspector Constantin Năclad, din cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, a prezentat istoria și modul de implementare a proiectelor educative Hristos împărtășit copiilor și Alege școala, după care au urmat dezbateri pe această temă. S-a prezentat de către sectorul cultural al eparhiei prin departamentul catehizare parohială, modul de implementare al proiectului până în această dată în Episcopia Caransebeșului.

În partea a doua a conferinței, pe lângă problemele administrative, s-au discutat și despre demersul eparhiei de inventariere a obiectelor de patrimoniu din Episcopia Caransebeșului, potrivit hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Mâine 5 noiembrie, după același program va avea loc conferința preoțească, cu aceeași temă, la centrul eparhial cu preoții din protopopiatele Caransebeș și Băile-Herculane.

Comentarii Facebook


Știri recente