Conferința preoțească a protopopiatului Cluj I

Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au reunit joi, 16 mai 2013, în conferință de primăvară. Întâlnirea a avut loc de la ora 10:00 la Centrul Eparhial din piața Avram Iancu nr. 18. În deschiderea ședinței s-a oficiat în capela Seminarului Teologic Ortodox o slujbă de Te-Deum la care au participat toți preoții din protopopiat. A fost prezent și ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care a prezidat ulterior conferința preoțească, potrivit Radio Renașterea.

În continuare ÎPS Andrei a vorbit despre viața plină de sfințenie a Sfinților Împărați Constantin și Elena și despre importanța cinstirii lor. Mai apoi Pr. Mihai Pop a susținut o comunicare științifică pe tema: „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai toleranței religioase”. Au urmat apoi discuții și dezbateri pe tema prezentată în cadrul conferinței, în contextul în care Patriarhia Română a declarat anul 2013, anul omagial a „Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Prezent la ședință, coordonatorul activităților cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei Clujului, Radu Copil a prezentat proiectele desfășurate la nivelul centrului eparhial.

În finalul conferintei Pr. vicar Iustin Tira a adus în discuție anumite aspecte legate de pastorația și misiunea preoților iî parohiile arondate protopopiatului Cluj I. Cu acest prilej ÎPS Părinte Mitropolit Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovnicești preoților prezenți la conferința preoțească de primăvară: „Să nu ne piară zelul misionar și să avem râvna de a schimba lumea aceasta și nu de a ne lăsa înghițiți de valul vremelniciei și atunci nu o putem schimba, nu-i putem aprinde pe alții dacă nu ardem noi mai întâi. Și faptul că suntem plini de râvnă pentru Hristos se vede din lucrurile obișnuite, dar care trebuie să fie evidente, precum rugăciunea, participare la slujbe, milostenia și faptele bune”.

Comentarii Facebook


Știri recente