Conferința ‘Povești și imagini din Timoc’

Pentru folosul spiritual și cultural al credincioșilor din Episcopia Caransebeșului, în Postul Crăciunului sunt invitate la Caransebeș personalități ale vieții bisericești și culturale din România pentru a susține conferințe cu tematică specifică. Conferințele organizate până acum de Episcopia Caransebeșului au adunat foarte mulți credincioși care, sperăm, s-au folosit din cuvintele auzite.

Astfel, miercuri, 2 decembrie, ora 17.00, în Sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului „Elie Miron Cristea a avut loc conferința D-nei prof. univ dr. Otilia Hedeșan cu tema Povești și imagini din Timoc. Doamna prof. univ. dr. Otilia Hedeșan este decan la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Împreună cu o echipă de tineri cercetători antropologi (preparator drd. Nicoleta Mușat, drd. Corina Pop și drd. Monica Vlad) au întreprins în Valea Timocului mai multe vizite în care au descoperit viața și obiceiurile românilor care trăiesc acolo. Rezultatele terenului antropologic au fost împărtășite celor dornici de a cunoaște aspecte religioase din viața fraților noștri români de la sud de Dunăre, informează Episcopia Caransebeșului.

Aceste se manifestări se încadrează în efortul depus de Episcopia Caransebeșului pentru conservarea conștiinței și identității românești la sud de Dunăre și este o urmare a vizitelor Chiriarhului și a delegaților având ca scop păstrarea identității și spiritualității românești a românilor care trăiesc la sud de Dunăre.

Comentarii Facebook


Știri recente