Conferința pastorală semestrială la Protoieria Brăila

În Arhiepiscopia Dunării de Jos au debutat conferințele preoțești corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului 2013. În conformitate cu Hotărârea nr. 8567/2011 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care anul 2013 a fost declarat „An omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, în al doilea semestru al anului 2013, tema conferinței va fi tratată sub genericul ” Sfinții Împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii”.

Astăzi, 4 noiembrie 2013, preoții slujitori din cadrul protopopiatului Brăila s-au aflat în unitate liturgică sub Pantocratorul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiu, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea.

Întâlnirea a debutat cu binecuvântarea noilor lucrări efectuate la monumentala biserică brăileană, după care a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită în sobor, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au participat și elevi ai unor prestigioase licee brăilene care, după un dialog-cateheză cu Ierarhul Dunării de Jos au luat parte la deschiderea oficială a lucrărilor conferinței semestriale de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În cadrul conferinței propriu-zise, desfășurată în Sala de conferințe a Protoieriei Brăila, sub președinția Chiriarhului Dunării de Jos au fost prezentate 11 referate, întocmite de 11 preoți, care au subliniat contribuția decisivă a Sfinților Împărați la renașterea vieții bisericești și întărirea credinței creștine în întreg Imperiul Bizantin.

Un rol important în cadrul dezbaterilor l-a constituit evidențierea aspectelor concrete desprinse din activitatea preoțescă desfășurată în anul dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, la nivel de parohie și protopopiat, cu exemplificări și metode misionare specifice întâlnite sau aplicate în pastorație.

Conferința semestrială de toamnă va continua pe parcursul a 7 zile, corespunzătoare celorlate 7 protoierii din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente