Conferință pastorală semestrială în cadrul Anului Omagial Euharistic la Bivongi, Italia

La 20 martie 2014 a avut loc la Mănăstirea Ortodoxă Română Sfântul Ioan Secerătorul din localitatea Bivongi, conferința semestrială pastorală, în cadrul Anului Omagial Euharistic, a tuturor clericilor din sudul Italiei, informează episcopia-italiei.it

La conferință au participat următoarele protopopiate: Calabria, Puglia – Basilicata și Sicilia.

În prima parte a întâlnirii au avut loc două conferințe tematice legate de Anul Omagial Euharistic: Taina Sfintei Împărtășanii în scrierile și în lucrarea pastorală a Sfinților Părinți – prezentată de Pr. Protop. Mihai Drigă; și Taina Sfintei Împărtășanii și a Sfintei Spovedanii – Aspecte Canonice; Istorice, Evoluție și Actualizare – prezentată de Prof. Giorgio Barone Adesi de la Facultatea de Jurisprudență din Catanzaro.

În a doua parte a întâlnirii, Arhim. Atanasie, Vicar Eparhial, a discutat mai multe aspecte administrative și de organizare cu clericii prezenți și prezentat propunerile de pelerinaje pentru anul 2014 cât și proiectele pastoral misionar eparhiale pentru următoarea perioadă.

La sfârșitul întâlnirii au fost prezentate cărțile și materialele didactice legate de Anul Omagial al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii pentru a putea fi la rândul lor prezentate și distribuite în parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente