Conferință pastorală la Sibiu

Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a găzduit astăzi, 4 noiembrie, prima conferință preoțească din această toamnă din Arhiepiscopia Sibiului. La conferință au participat preoții din cinci protopopiate, iar lucrările au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Preoții din Protopopiatele Sibiu, Mediaș, Avrig, Săliște și Agnita, împreună cu protopopii din aceste unități administrative ale Arhiepiscopiei Sibiului au participat cu mult interes la conferința dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena și părintelui profesor Dumitru Stăniloae. Alături de IPS Mitropolit Laurențiu, în prezidiu s-au aflat Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr. de la facultatea sibiană, pr. vicar administrativ Ilarie Benchea și pr.consilier cultural Savu Popa.

În cadrul conferinței, au fost prezentate cinci referate legate de viața și importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena și despre teologia părintelui profesor Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog al secolului trecut. Referatele au fost elaborate și prezentate de cinci preoți din toate protopopiatele amintite, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La aceeași întâlnire cu preoții, IPS Mitropolit Laurențiu a transmis mulțumirile și binecuvântările Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru contribuția constantă și consistentă la finanțarea lucrărilor de zidire a Catedralei mântuirii neamului. În final, au fost transmise ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în special cele legate de retrocedările bunurilor bisericești, iar preoților li s-a reînnoit rugămintea de a întocmi monagrafii ale parohiilor, în care să se ofere documente și informații legate de monumentele de spiritualitate ortodoxă din Ardeal.

Comentarii Facebook


Știri recente