Conferință pastorală la Mărăcineni

Preoții din Protoieria buzoiană Mărăcineni s-au întrunit, astăzi, 23 mai 2012, în biserica Parohiei „Mărăcineni II”, în cadrul conferinței semestriale de primăvară, care a avut ca temă principală de dezbatere „Taina Sfântului Maslu – prezentare biblico-patristică și istorică; semnificație teologică și existențială; abordare liturgică; practici neortodoxe”. Participanții au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie, care a participat la lucrări, informează TRINITAS TV.

„Suferința este o consecință a păcatelor, dar nu numai a celor personale, ci și a celor colective, precum este nedreptatea, sărăcia, ura, invidia și multe altele. Când săvârșim Taina Sfântului Maslu celor care sunt prezenți și ne gândim și la societatea care este bolnavă și care ne îmbolnăvește și pe noi de cele mai multe ori”, a spus Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie.

Întrunirea a început cu oficierea Sfintei Liturghii. În continuarea lucrărilor, s-au purtat dezbateri pe marginea referatului susținut.

Întrunirea preoților din Protoieria Mărăcineni încheie seria conferințelor semestriale de primăvară în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente