Conferință pastorală în Protopopiatul Babadag, Tulcea

În Episcopia Tulcii, în fiecare lună se desfășoară câte o conferință pastoral-misionară cu preoții din fiecare protopopiat. Astfel, miercuri, 19 ianuarie, a avut loc la sediul Protoieriei din Babadag conferința lunară a preoților, informează „Ziarul Lumina”.

‘Lucrările au fost prezidate de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, care în deschiderea ședinței a adresat un cuvânt de binecuvântare la acest început de an și și-a exprimat nădejdea ca noul an început să aducă frumoase împliniri pentru Episcopia Tulcii. Totodată, Preasfinția Sa a adus la cunoștință preoților proclamarea anului 2011 ca An Omagial al Tainei Botezului și a Sfintei Cununii și a insistat pentru o mai vie implicare a clerului în viața credincioșilor, a societății și a Bisericii noastre’, a declarat părintele Felix-Lucian Neculai, consilier cultural în cadrul Episcopiei Tulcii.

După cuvântul de deschidere al Preasfințitului Visarion, părintele Nicolae Nucă de la Parohia Satu Nou a prezentat un referat cu tema ‘Semnificația spirituală a Tainei Sfintei Cununii’. La final, au urmat dezbateri cu privire la tema propusă și au fost abordate și alte probleme de ordin bisericesc, administrativ și pastoral-misionar care privesc direct viața parohiilor tulcene la început de an nou.

Comentarii Facebook


Știri recente