Conferință pastorală de toamnă la Târgul Bujor

Preoții din Protopopiatul Târgu Bujor au participat, astăzi, 6 noiembrie 2013, la Conferința pastoral-misionară de toamnă dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena. Lucrările s-au ținut la sediul Protopopiatului sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

„Efigiile vieții, slujirii și actualizării Sfinților Împărați Constantin și Elena în parohiile noastre sunt evidente mai ales cu ocazia întâlnirilor protopopești. Protoieria Târgu Bujor este într-o zonă rurală cu multe probleme sociale, dar și cu multe resurse spirituale atât prin credincioșii buni și statornici, prin patrimoniul bisericesc și mai ales prin entuziasmul și echilibrul preoților în marea majoritate tineri. Ei au descoperit în zonă în slujirea lor liturgică, în viața pastorală din parohii și în patrimoniul bisericesc multe semne ale dăruirii vieții liturgice, culturale și sociale, așa cum a fost ea prezentată în planul acestei conferințe”, a mărturisit ÎPS Părinte Casian.

Protopopiatul Târgu Bujor este unul din cele două protopopiate din Arhiepiscopia Dunării de Jos afectate de inundațiile din această toamnă. În cadrul dezbaterilor s-au adus în discuție și situația parohiilor în prezent, dar și acțiunile de sprijinire a sinistraților. Conferința a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian le-a prezentat preoților, în cadrul lucrărilor mai multe volume apărute recent la Editurile Patriarhiei Române. Totodată, slujitorilor sfintelor altare le-au fost aduse la cunoștință și ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod luate în ședința de lucru din 29 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente