Conferință pastorală de primăvară la Târgu-Mureș

La Târgu-Mureș a avut loc joi, 12 iunie 2014, Conferința pastorală de primăvară a preoților din protopopiatul Târgu Mureș. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iulie.

În cadrul lucrărilor, Părintele Iulian Suciu din parohia Ungheni II a tratat tema generală a Spovedaniei ca taină a împăcării omului cu Dumnezeu, Părintele Gheorghe Moldovan de la Vidrasău a vorbit despre Sfânta Euharistie ca taină a unirii creștinului cu Dumnezeu, iar Părintele Teodor Fărcaș de la Nazna a scos în evidență roadele duhovnicești pe care le aduce în viața creștinului cele două Sfinte Taine.

În cadrul conferinței cu preoții din protopopiatul Târgu-Mureș, Înaltpreasfinția Sa a spus: „Aici, la Conferința preoțească de primăvară, s-au adunat preoții din Protopopiatul Târgu-Mureș. În cadrul acesteia, s-au prezentat referate având drept subiect Sfânta Spovedanie și Sfânta Euharistie. Prin aceste Sfinte Taine ale Bisericii, primim reașezarea în har și infuzia vieții dumnezeiești în viața noastră muritoare, spre a face din ea un adevărat pridvor al veșniciei fericite. Pe de o parte, prin cele relatate și auzite, iar pe de altă parte, prin convorbiri duhovnicești și comuniune sacerdotală, preoții noștri au primit astăzi îndemn de a păstori pe enoriașii lor „cu tragere de inimă, făcându-se pilde ale turmei” (I Pt. 5, 2). Precum arată Sfântul Ioan Gură de Aur, „grija de turma lui Hristos este un semn al iubirii față de El”.

Subiectul conferințelor preoțești din această primăvară se axează pe tema generală a anului omagial 2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii).

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente