Conferința pastoral-misionară semestrială, sesiunea de primăvară la Mioveni

În perioada 11-19 iunie în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară conferințele pastoral-misionare semestriale de primăvară cu tema:„Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, după cum informează eparhiaargesului.ro

Acestea sunt organizate în cele șase protopopiate ale Eparhiei Argeșului, fiind prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Astăzi preoții din Protoieria Mioveni s-au întâlnit pentru a evoca jertfa Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu cu cei patru fii ai săi, Sfinții Constantin, Ștefan, Radu și Matei, și Sfântul Ianache sfetnicul, și de a reflecta asupra moștenirii cultural-spirituale brâncovenești. Prin această comemorare a Sfinților Martiri Brâncoveni hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a declarat anul 2014 drept „An omagial euharistic” și „An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni” în Patriarhia Română, se marchează împlinirea a 300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni.

Înainte de susținerea lucrărilor realizate de părinții conferențiari, a fost oficiată Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum.

În a doua parte a lucrărilor conferinței au fost analizate problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Conferințele pastoral-misionare semestriale, sesiunea de primăvară a anului 2014 în Eparhia Argeșului, se desfășoară în continuare după următorul calendar:

în Protoieria Costești pe data de 16 iunie;

în Protoieria Topoloveni pe data de 17 iunie;

în Protoieria Curtea de Argeș pe data de 18 iunie;

în Protoieria Câmpulung-Muscel pe data de 19 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente