Conferință pastoral-misionară semestrială de primăvară în Protopopiatul Bolintin

La Mănăstirea Buna Vestire din localitatea Bolintin s-au desfășurat astăzi, 6 iunie, lucrările conferinței pastoral-misionare de primăvară cu preoții din Protopopiatul Bolintin, dedicate Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, informează episcopiagiurgiului.ro. Lucrările conferinței, prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii.

După cuvântul de deschidere rostit de către Preasfinția Sa, preoții desemnați au susținut referate, în care a fost subliniat rolul aparte pe care îl are Sfântul Botez în Biserica Ortodoxă. Prin Botez noi ne naștem pentru viața în Hristos, iar în felul acesta punem început și temelie acestei vieți, care este mai mult decât o simplă imitare a lui Hristos, este trăirea în Hristos, viața supranaturală dăruită de Dumnezeu prin harul Sfintelor Taine pus la dispoziția Bisericii, dar care cere și o colaborare sau strădanie personală din partea omului.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost aduse în discuție și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protoieriei Bolintin și au fost prezentate modalitățile de continuare a implementării proiectului educativ al Patriarhiei Române „Alege școala’. În același timp, a fost evidențiat faptul că fiecare parohie trebuie să acționeze în mod concret, pentru a sprijini familia, pentru a atrage tinerii, prin dezvoltarea de activități educative, prin organizarea de excursii și pelerinaje și prin intensificarea activității filantropice în parohie.

În cadrul lucrărilor a fost abordată și modalitatea de organizare a colectei de sprijinire a construcției Catedralei Mântuirii Neamului, la nivelul fiecărei parohii din cuprinsul Protoieriei Bolintin.

La final, a fost amintită preoților din Protoieria Bolintin, Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luată în ședința de lucru din 17 februarie 2011, cu privire la declararea anului 2012 ca „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’.

Tot astăzi, Preasfințitul Părinte Ambrozie a prezentat preoților noul protopop al Protoieriei Bolintin în persoana părintelui Asist. Univ. Drd. Beldiman Nicușor, urându-i succes în noua ascultare. Totodată, Chiriarhul Giurgiului a evidențiat și activitatea deosebit de bogată desfășurată de către părintele Șerban Ioan care a îndeplinit ascultarea de protopop mai bine de un deceniu.

Următoarea conferință va avea loc joi, 9 iunie în Așezământul social-filantropic „Grădina Maicii Domnului’ de la Parohia Letca Nouă și va reuni preoții din Protopopiatul Bolintin.

Comentarii Facebook


Știri recente