Conferința pastoral-misionară semestrială a preoților din Protopopiatele Tecuci și Nicorești

Preoții din Protopopiatele Tecuci și Nicorești ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit, astăzi, 7 iunie 2011, în cadrul conferinței pastoral-misionare semestriale. Reuniunea s-a desfășurat la sediul Protopopiatului Tecuci, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian, informează Radio TRINITAS.

Participanții au dezbătut aspecte și probleme pastorale referitoare la familia creștină și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin.

Cu acest prilej a fost prezentat și un studiu statistic comparativ realizat la nivelul Protoieriei Tecuci în legătură cu situația botezurilor, cununiilor și divorțurilor din parohiile respective, din 1990 până în prezent. Acțiunea s-a dorit a fi un moment de bilanț cu privire la pastorația creștinilor în actualitate, a declarat părintele protopop Gheorge Joghiu.

La finalul întrunirii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian le-a mulțumit preoților pentru implicarea în pastorația familiilor și a tinerilor, în rezolvarea problemelor de ordin spiritual, moral și social cu care aceștia se confruntă.

Comentarii Facebook


Știri recente