Conferință pastoral-misionară la Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin

Pe 16 iunie 2012, la Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin, în central cultural pastoral Dimitrie Bolintineanu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, au avut loc lucrările Conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară dedicată Anului omagial al Sfântului Maslu si al îngrijirii bolnavilor la care au luat parte preoții din Protopopiatele Bolintin și Mihăilești, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Preoții și credincioșii prezenți s-au putut închina și la părticele din moaștele Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeei și Simferopolului și la părticele din moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul. În debutul evenimentului, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Taina Sfântului Maslu în biserica mănăstirii.

În continuare, Centrul cultural-pastoral Dimitrie Bolintineanu a fost gazda lucrărilor conferinței care au fost prezidate de Chiriarhul. În cadrul acestora au fost prezentate referate care au evidențiat importanța duhovniceasca a Tainei Sfântului Maslu. Totodată, părintele Asist. Univ. Dr. Beldiman Nicușor, Protopopul Protoieriei Bolintin a scos în evidență câteva practici necanonice și neliturgice legate de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu.

De asemenea, au fost abordate și diverse probleme pastoral-misionare cu care se confrunta parohiile din cele două protopopiate. La eveniment a fost prezent și Dl. Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă,unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară, specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină. Domnia Sa le-a vorbit preoților despre legătura dintre medic, preot si bolnav în procesul de terapie, arătând faptul că actul terapeutic este unul eminamente eclezial.

Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a evocat și personalitatea complexă a Sfântului Arhiepiscop Luca al Crimeei și Simferopolului, medic chirurg și un mare propovăduitor și pătimitor pentru dreapta credință în vremea stăpânirii bolșevice din Rusia.

La final, Doamna Dr. Gabriela Chițac, reprezentant al Centrului medical Medas, a prezentat preoților serviciile medicale pe care această instituție medicală le oferă. În același timp, a fost adusă în discuție și posibilitatea încheierii unui Protocol între Episcopia Giurgiului și Centrul medical Medas – Giurgiu, protocol ce va avea ca rezultat asigurarea de servicii medicale clinice și paraclinice personalului clerical și neclerical din cadrul eparhiei noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente