Conferință pastoral-misionară la Casa de Cultură din Slănic Moldova

La Casa de Cultură din Slănic Moldova a avut loc, în perioada 11-13 septembrie, o nouă conferință pastoral-misionară din această toamnă pentru familiile preoților din Eparhia Romanului și Bacăului, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Întrunirea a fost prezidată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

O nouă serie a conferințelor preoțești, derulate sub genericul ‘Familia preotului, model pentru familia creștină’ și susținute cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, s-a încheiat ieri la Slănic Moldova. În perioada 11-13 septembrie, cele peste 70 de familii de preoți, din cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului, au avut ocazia să dezbată într-un cadru deosebit teme legate de familia creștină, în contextul Anului Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.

Luni, 12 septembrie, preoții și preotesele, alături de copiii lor, au asistat la Sfânta Liturghie, săvârșită la Biserica ‘Sfântul Ilie’ din Slănic Moldova. Programul a cuprins și vizitarea salinei de la Târgu Ocna, unde se află Paraclisul ‘Sfânta Muceniță Varvara’. Întâlnirea pastoral-misionară a culminat aseară la Casa de Cultură din Slănic, unde, sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, a avut loc conferința ‘Provocări actuale ale familiei’, prezentată de pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași. Susținut de statistici și de ultimele cercetări în domeniul sociologic, psihologic și psihanalitic, pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu a prezentat pericolele ce pândesc familia, în general, și familia creștină, în mod special, în contextul actualei societăți în care conceptul de familie, așa cum o cunoaștem noi, în sens tradițional, pare a fi murit.

‘Persuasiv, elevat și documentat’, după cum a observat PS Ioachim Băcăuanul, pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu a oferit și soluții creștine la aceste tentații postmoderne ce atentează la valorile pe care familia tradițională românească încearcă să le păstreze nealterate. La finalul întâlnirii, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a evidențiat încă o dată importanța și semnificația profundă a acestui subiect ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru dezbaterile din anul 2011, respectiv Taina Sfântului Botez și a Sfintei Cununii, în mod special pentru familia preotului, familie care trebuie să constituie un model pentru comunitate.

Comentarii Facebook


Știri recente