Conferință pastoral-misionară în Protopopiatul Slobozia

Pe 18 octombrie 2011, în Protopopiatul Slobozia, a avut loc conferința pastoral-misionară de toamnă, cu tema „Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”, potrivit sf-esc.ro. Conferința a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii, la biserica „Nașterea Maicii Domnului”- Slobozia de un sobor de preoți format din părintele George Silaghi de la parohia Popești, părintele Toni Păun de la parohia Sărățeni, părintele Victor Oprea de la parohia Gimbășani, părintele Nicolae Gangă de la parohia Orboiești, ajutați de părinții diaconi Mădălin Ciprian Ciobanu de la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia și Emilian Petre de la parohia Amara II, în prezența preoților din Protopopiat.

A urmat săvârșirea slujbei de Te-Deum, în prezența Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a părinților consilieri de la Centrul Eparhial.

Conferința prezidată de Chiriarhul locului s-a desfășurat în sala Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”, subiectul fiind anunțat de părintele protopop Dumitru Drăghici. Tema conferinței a fost dezvoltată de părintele Andrei Gabriel Ghiaur de la parohia Gheorghe Doja, cu lucrarea „Slujba Sfintei Taine a Botezului”- semnificație teologică și existențială, părintele Marian Zăvoeanu de la parohia Balaciu, cu lucrarea „Taina Cununiei în teologia contemporană” și părintele Constantin Ion Arzoiu de la parohia Perieți, cu lucrarea „Taina Cununiei în contextual actual”.

Comentarii Facebook


Știri recente