Conferință pastoral-misionară în Protopopiatul Reșița

În Sala de festivități ‘Episcop Elie Miron Cristea’ a Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat joi, 24 noiembrie, conferința pastoral-misionară de toamnă a preoților din Protopopiatul Reșița, după cum informează „Ziarul Lumina”. Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala episcopală cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din Caransebeș. În cadrul Sfintei Liturghii, toți preoții din Protopopiatul Reșița s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar răspunsurile la strană au fost date de corul preoților din Protopopiatul Reșița, condus de părinte protopop Nicolae Mirișan.

După Sfânta Liturghie, în sala de festivități a Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat conferința pastoral-misionară, în cadrul căreia au fost prezentate câteva aspecte din viața episcopului de Caransebeș Veniamin Nistor, un episcop-martir. În continuare, au fost dezbătute diferite aspecte din viața administrativă a parohiilor din Protopopiatul Reșița.

Următoarea conferință pastoral-misionară și ultima din Eparhia Caransebeșului pe anul 2011 este cea a preoților din Protopopiatul Caransebeș și are loc astăzi, 28 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente