Conferința pastoral-misionară de toamnă în Protopopiatul Horezu

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, preoții din Protopopiatul Horezu s-au întrunit ieri, 4 noiembrie, la conferința preoțească de toamnă ce s-a desfășurat în Sala de conferințe a Protopopiatului Horezu, informează arhiram.ro.

Conferința cu tema: „Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române”, a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lucrările conferinței au început la orele 9,00 cu Sfânta Liturghie Arhierească și slujba de Te Deum, săvârșită de către Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din incinta Protoieriei Horezu.

În cadrul conferinței, au fost prezentate referatele: „Autocefalia bisericească: unitate de credință și libertate religioasă”, susținut de către Pr. Dumitru Diaconu de la Parohia Foleștii de Jos, comuna Tomșani; „Considerații privind vechimea și afirmarea autocefaliei românești de-a lungul timpului”, de către Pr. Mihai Rădulescu, Parohia Turcești, comuna Mateești; „Recunoașterea autocefaliei (25 aprilie 1885) confirmare a demnității și prestigiului Bisericii Ortodoxe Române în cadrul Ortodoxiei universale”, de către Pr. Mădălin Iacovescu, Parohia Văleni, comuna Zătreni; „Sfințirea Sfântului și Marelui Mir – mărturie văzută a autocefaliei bisericești”, de către Pr. Veniamin Avram, Parohia Bălteni, comuna Copăceni; și „Autocefalia în dialogul panortodox”, temă susținută de către părintele Constantin Șandru de la parohia Grădiștea.

După susținerea referatelor s-au adus în discuție măsurile pastoral-misionare ce trebuie implementate în cadrul activităților catehetice și administrative la nivel de parohie.

Conferința desfășurată astăzi în Protoieria Horezu se încadrează în rândul manifestărilor dedicate Anului omagial 2010 – „Anul Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești’ în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente