Conferință pastoral-misionară de toamnă în Protopopiatul Giurgiu

În Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Giurgiu, s-au desfășurat la 1 noiembrie 2012 lucrările conferinței pastoral-misionare de toamnă a preoților din Protopopiatrul Giurgiu,dedicate Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Evenimentul a debutat cu săvârșire Sfintei Liturghii care a fost urmată de o slujbă de Te Deum. La lucrările conferinței prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au luat parte atât preoții din Protopopiatul Giurgiu, cât și din celelalte protopopiate, cadre didactice, oameni de cultură din jud. Giurgiu și elevi de la Seminarul Teologic”Teoctist Patriarhul” din Giurgiu, potrivit episcopiagiurgiului.ro. După cuvântul de deschidere rostit de PS Ambrozie, Domnul Dr. Virgiliu Gheorghe, a susținut conferința cu tema „Bolile psihice și tratarea lor prin lucrarea Sfintelor Taine”. În cadrul acesteia, domnia sa a arătat că bolile psihice pot fi cauzate de lipsa iubirii și de scaderea respectului de sine, provenită din obinuința practicării păcatelor. Biserica recomandând pentru vindecarea celui suferind Taina Sfintei Spovedanii, împlinirea canonului dat de duhovnic, milostenia, precum și practicarea tutoror virtuților creștine, nu ca porunci formale, ci ca lucrări vii. De asemenea, a fost subliniată importanța participării la Sfânta Liturghie și la celelalte Sfinte Taine ale Bisericii, acestea având ca efect luminarea și întărirea minții.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost abordate și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protoieriei Giurgiu. De asemenea, au fost luate în discuție și aspecte legate de colecta națională pentru Catedrala Mântuirii Neamului și au fost prezentate modalitățile de continuare a proiectelor educative ale Patriarhiei Române „Alege Școala!”, „Hristos împărtășit copiilor” și Proiectul catehetic pentru adulți „Calea Mântuirii”. La final, a fost amintită preoților hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luată înședința de lucru din zilele de 24-25 octombrie 2011, cu privire la declararea anului 2013 ca „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano al împăratului Constantin cel Mare (313 -2013).

La final, cei prezenți au primit ultimul număr al revistei eparhiale, revista „Familia Ortodoxă”, iconițe și cd-ul cu „Paraclisul Sfântului Ier. Luca al Crimeii”, cântat de grupul de psalți „Tronos” și apărut cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente