Conferința pastoral-misionară de toamnă în Protoieria Râmnicu Vâlcea

În Sala de conferințe „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-au desfășurat astăzi, 1 noiembrie 2012, lucrările primei Conferințe pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Râmnicului dedicate „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, care a reunit preoții din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, după cum informează arhiram.ro.

Lucrările conferinței au fost precedate de săvârșirea în Catedrala Arhiepiscopală a Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi. La slujba de Te Deum a luat parte și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

După slujbă, începând cu orele 10:00, lucrările conferinței s-au desfășurat în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului pastoral-cultural „Sf. Ierarh Calinic” sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim. La lucrările conferinței au luat parte și membrii Permanenței Eparhiale.

În deschiderea conferinței Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a ținut un scurt cuvânt de învățătură în care a rezumat tema conferinței, vorbind celor prezenți despre importanța pastoral-misionară a Tainei Sfântului Maslu, rolul social-comunitar și implicațiile ei în înnoirea spiritualității contemporane.

În cadrul ședinței, au fost prezentate următoarele referate pe tema Tainei Sfântului Maslu : „Taina Sf. Maslu – Catehizarea credincioșilor”- Pr. Laurențiu Ceaușu, Parohia Câineni II; „Taina Sf. Maslu – Lucrarea pastorală a Bisericii și slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor” – Pr. George Cernea, Parohia Rădăcinești; „Taina Sf. Maslu – Lucrarea social-filantropică și medicală a Bisericii și slujitorilor ei” – Pr. Gheorghe Chebăruș, Parohia Râureni. Lucrările preoților referenți au avut un caracter științific, evidențiind cunoștințele teologice ale acestora, dar și experiența lor parohială.

În partea a doua a conferinței au fost analizate problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Următoarea conferință preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului va avea loc luni, 5 noiembrie, la Horezu, și va reuni preoții din Protopopiatul Horezu.

Comentarii Facebook


Știri recente