Conferința pastoral-misionară de toamnă în Protoieria Râmnicu Vâlcea

În Sala de conferințe „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-au desfășurat astăzi, 31 octombrie 2013, lucrările primei Conferințe pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Râmnicului dedicate „Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”, și a reunit preoții din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lucrările conferinței au fost precedate de săvârșirea în Catedrala Arhiepiscopală a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi.

După slujbă, începând cu orele 10:00, lucrările conferinței s-au desfășurat în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului pastoral-cultural „Sf. Ierarh Calinic” sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. La conferință au luat parte și membrii Permanenței Eparhiale.

În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a binecuvântat lucrările conferinței pastorale, iar Părintele Emilian Groșenoiu, Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a ținut un cuvânt în care a rezumat tema întâlnirii, vorbind celor prezenți despre importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena în viața Bisericii.

În cadrul ședinței, au fost prezentate următoarele referate pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii„: „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii” – Pr. Claudiu Dinescu, Parohia Găujani; „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social filantropice a Sfinților Împărați pentru viața lumii contemporane” – Pr. Nicolae Copală, Parohia Isbășești; „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social filantropice a Sfinților Împărați pentru viața lumii contemporane” – Pr. Mihai Corbeanu, Parohia Prodănești-Vegești. Lucrările preoților referenți au avut un caracter științific, evidențiind cunoștințele teologice ale acestora, dar și experiența lor parohială.

În partea a doua a conferinței au fost analizate problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Următoarea conferință preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului va avea loc luni, 4 noiembrie, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Drăgășani, și va reuni preoții din Protopopiatul Drăgășani.

Comentarii Facebook


Știri recente