Conferință pastoral-misionară de toamnă în Protoieria Drăgășani

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 4 noiembrie 2013, în Biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani a avut loc a doua conferință pastoral-misionară de toamnă din eparhia Râmnicului, dedicată „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, cu preoții din Protoieria Drăgășani, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lucrările ședinței au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți.

Conferința cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii” a fost prezidată de către delegatul Centrului Eparhial, Părintele Constantin Cârstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cadrul întrunirii, preoții desemnați au prezentat trei referate: „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii” – Pr. Valentin Popa, de la Parohia Valea Bisericii „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane” – Pr. Constantin Alin Diaconu de la Parohia Aurești și „Evlavia și cinstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena de către Biserică” – Pr. Gheorghe Popa de la Parohia Drăgoiești I.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost aduse în discuție și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Drăgășani, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii.

În încheiere, Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani a concluzionat aspectele și învățăturile ce trebuiesc reținute de către preoții slujitori în legătură cu temele dezbătute.

Următoarea conferință preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului are loc astăzi, 5 noiembrie 2013, la Horezu și va reuni preoții din Protopopiatul Horezu.

Comentarii Facebook


Știri recente