Conferință pastoral misionară de primăvară-vară în Episcopia Severinului și Strehaiei

Luni, 30 mai 2011, în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei s-a desfășurat conferința pastoral misionară de primăvară-vară, potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, informează episcopiaseverinului.ro.

Tema conferinței pastoral misionare a fost legată de proclamarea de către Patriarhia Română a anului 2011 ca An omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.

Conferința a avut loc la Mănăstirea Topolnița din județul Mehedinți și a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești începând cu orele 7.30 și de slujba de tedeum.

În cuvântul de deschidere al lucrărilor Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei a urat bun venit tuturor preoților din eparhia noastră și i-a prezentat pe cei doi invitați speciali la această conferință: Părintele Gheorghe Metallinos de la Universitatea de Teologie din Atena și Domnul Prof. Dimitrie Tselengidis de la Universitatea de Teologie din Tesalonic.

Evenimentul a continuat cu conferințele „Sfânta Taină a Căsătoriei ca fapt bisericesc” susținută de Părintele Gheorghe Metallinos de la Universitatea de Teologie din Atena și „Identitatea noastră în Hristos, ca creștini ortodocși, după Sfântul Simeon Noul Teolog, în lucrarea lui Capitole alfabetice” prezentată de Domnul Prof. Dimitrie Tselengidis de la Universitatea de Teologie din Tesalonic.

La final cei doi oaspeți de onoare din Grecia, au răspuns cu bucurie la întrebările adresate de către preoții veniți din toate cele cinci protopopiate ale Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente