Conferința pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Râmnicu Vâlcea

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-au desfășurat, astăzi, 30 mai, lucrările Conferinței pastoral-misionare de primăvară din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea dedicate Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. Conferința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, informează arhiram.ro. La lucrările conferinței au luat parte și membrii Permanenței Eparhiale împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Lucrările conferinței au fost precedate de săvârșirea în Catedrala Arhiepiscopală a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim și a Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, și au continuat în Sala ‘ Episcopul Iosif Gafton’ din cadrul Așezământului pastoral-cultural ‘Sf. Ierarh Calinic’ începând cu orele 11:00.

În deschiderea conferinței Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a ținut un scurt cuvânt de învățătură după care domnul Virgiliu Gheorghe, biofizician și bioetician, a susținut o alocuțiune având ca subiect „Pastorația în contextul mass-mediei contemporane”.

În cadrul conferinței la care au participat preoții din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea au fost prezentate referate având ca temă Taina Sfântului Botez, subliniindu-se locul aparte pe care îl ocupă Sf. Botez în viața Bisericii Ortodoxe. De asemenea, a fost analizat modul în care Sfântul Botez este prezentat în textele scripturistice ale Vechiului și Noului Testament și a fost evidențiată relația indisolubilă dintre acestea, dar mai ales modul în care etapa prefigurărilor este împlinită prin întruparea, moartea și învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost abordate și probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii.

În încheierea lucrărilor conferinței preoțești Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură concluzionând aspectele și învățăturile ce trebuie reținute de către preoții slujitori în legătură cu temele dezbătute.

Următoarele conferințe preoțești din Arhiepiscopia Râmnicului vor avea loc în zilele de 7 iunie la Catedrala Adormirea Maicii Domului din Drăgășani și va reuni preoții din Protopopiatul Drăgășani și în data de 9 iunie la Horezu la Sediul Protoieriei Horezu.

Comentarii Facebook


Știri recente