Conferința pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Horezu

La Horezu a avut loc astăzi, 6 iunie 2013, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, ultima conferință pastoral-misionară de primăvară din Eparhia Râmnicului, dedicată „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena” și a reunit preoții din Protopopiatul Horezu, informează arhiram.ro

Întrunirea a debutat cu Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum săvârșite în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din incinta protoieriei de către un sobor de preoți.

După slujbă, lucrările conferinței au continuat în Sala de ședințe a protopopiatului sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim, care în deschiderea conferinței a ținut un scurt cuvânt de învățătură în care a rezumat tema conferinței.

La lucrările conferinței au luat parte și Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului și Părintele Mihai Cârțan, Protoiereu de Horezu.

În cadrul ședinței, au fost prezentate următoarele referate pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”: „Starea Imperiului Roman înaintea Edictului de la Milan (313)”- Pr. Șerban Florin de la Parohia Pietrarii de Jos, „Edictul de la Milan (313) – Toleranță și libertate pentru Biserica creștină” – Pr. Valeriu Constantin Șerban de la Parohia Urși, „Sfinții Împărați Constantin și Elena – susținători ai Bisericii” – Pr. Ion Mateescu Șolea de la Parohia Berbești și „Sfinții Împărați Constantin și Elena – susținători ai Bisericii. Urmările Edictului” – Pr. Marius Trăistaru de la Parohia Băiești.

Partea a doua a conferinței a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Horezu, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente