Conferința pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Drăgășani

Joi, 11 mai 2009, în prezența Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, a avut loc prima conferință preoțească din acest an pentru Protopopiatul Drăgășani, cu tema: ‘Anul comemorativ/omagial al Sfântului Vasile Cel Mare (†379) și al celorlalți Sfinți Capadocieni’.

Lucrările conferinței s-au desfășurat în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Drăgășani, începând cu orele 09:30, cu o slujbă de Tedeum săvârșită de un sobor de preoți participanți la acestă sesiune de primăvară a cercului misionar-pastoral din Protoieria Drăgășani.

La conferință au participat aproximativ 95 de preoți din Protopopiatul Drăgășani, lucrările fiind prezidate de către Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului. La conferință au participat din partea Episcopiei Râmnicului și Pr. Septimiu Manu, Consilier Patrimoniu și Arhid. Mihai Pretorian, Inspector în cadrul Biroului de Catehizare a Tineretului.

La începutul conferinței Părintele Protopop Catrina Mihai a ținut un cuvânt introductiv, după care a dat conducerea ședintei Preasfințitului Părinte Gherasim. Conferința a fost pregătită de către 4 preoți, care au întocmit câte o lucrare bine documentată despre tema propusă.

La sfârșitul conferinței preoțești, Preasfințitul Părinte Episcop Gherasim a acordat audiențe preoților participanți, în vederea soluționării diverselor probleme misionar-pastorale cu care aceștia se confruntă, și a apreciat implicarea preoților în cunoașterea vieții și activității Sfântului Vasile cel Mare și a celorlalți sfinți capadocieni insistând să le fie urmat exemplul.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente