Conferința pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Drăgășani

În biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani a avut loc astăzi, 29 mai, conferința pastoral-misionară de primăvară cu preoții din Protoieria Drăgășani, dedicată „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”. Conferința cu tema „Taina Sfântului Maslu” a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, după cum informează arhiram.ro.

Lucrările ședinței au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul întrunirii, preoții desemnați au prezentat trei referate în care a fost tratată Taina Sfântului Maslu: „Prezentarea biblico-patristică și istorică a Tainei Sfântului Maslu”- Pr. Gheorghe Cornel de la Parohia Vasilați I Bălcești, „Taina Sfântului Maslu – semnificație teologică și existențială” – Pr. Gheorghe Curiman de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Drăgășani, și „Taina Sfântului Maslu sub aspect liturgic” – Pr. Viorel Buga de la Parohia Spârleni.

Lucrările preoților referenți au avut un caracter științific, evidențiind cunoștințele teologice ale acestora, dar și experiența lor parohială. A fost prezentat Sfântul Maslu în perioada patristică și în teologia contemporană; s-a analizat semnificația teologică și existențială precum și practici neortodoxe privind săvârșirea maslului.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost aduse în discuție și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Drăgășani, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură, concluzionând aspectele și învățăturile ce trebuiesc reținute de către preoții slujitori în legătură cu temele dezbătute.

După-amiază, Preasfinția Sa a vizitat Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”din Drăgășani și bisericuța-capelă ce este construită în curtea instituției militare.

Următoarea conferință preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului va avea loc mâine, 30 mai, la Horezu și va reuni preoții din Protopopiatul Horezu.

Comentarii Facebook


Știri recente