Conferința pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Drăgășani

În biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani a avut loc marți, 7 iunie 2011, conferința pastoral-misionară de primăvară cu preoții din Protoieria Drăgășani, dedicată Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, după cum ne informează arhiram.ro.

Conferința cu tema Taina Sfântului Botez a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Lucrările ședinței au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim și a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. În deschidere Înaltpreasfinția Sa a ținut un scurt cuvânt de învățătură.

În cadrul întrunirii, preoții desemnați au prezentat trei referate în care a fost tratată „Taina Sfântului Botez”: „Prezentarea istorică a Tainei Botezului”, „Semnificația teologică și existențială a Sfântului Botez”, și „Practici neortodoxe privind săvârșirea Botezului”. Lucrările preoților referenți au avut un caracter științific, evidențiind cunoștințele teologice ale acestora, dar și experiența lor parohială. A fost prezentat Sfântul Botez în Sfânta Scriptură, în perioada patristică și în teologia contemporană; s-a analizat semnificația teologică și existențială precum și pastorația celor botezați, a familiei creștine sau a instituțiilor care contribuie la creșterea și formarea copiilor precum și practici neortodoxe privind săvârșirea botezului.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost aduse în discuție și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Drăgășani, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și culturale la nivelul fiecărei parohii pentru a sprijini familia creștină, și prin dezvoltarea de activități educative, prin organizarea de excursii și pelerinaje pentru a atrage tinerii.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură, concluzionând aspectele și învățăturile ce trebuiesc reținute de către preoții slujitori în legătură cu temele dezbătute.

Următoarea conferință preoțească din Arhiepiscopia Râmnicului va avea loc joi, 9 iunie, la Horezu și va reuni preoții din Protopopiatul Horezu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…