Conferință pastoral-misionară de primăvară în Episcopia Oradiei

În cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei s-a desfășurat ieri, 12 mai, în Beiuș, în Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’, Paraclis episcopal, Conferința preoțească pastoral-misionară de primăvară, cu tema ‘2011 – Anul omagial al Sfântului Botez în Patriarhia Română’.

Conferința, prezidată de Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a reunit toți preoții parohi și slujitori, preoții misionari și de caritate din cuprinsul celor patru protopopiate ale eparhiei. Pr. Ioan Balint, protopopul Beiușului, a rostit un cuvânt de întâmpinare.

A urmat Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți, printre care pr. Dorel Rus, protopopul Oradiei, pr. Ioan Balint, protopopul Beiușului, pr. Ioan Șugar, protopopul Marghitei, pr. Vasile Popa, protopopul Tincăi, și pr. Ioan Hinsu, parohul Bisericii ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ din Beiuș. După citirea Evangheliei, a urmat Omilia pr. Adrian Suciu Ursu de la Parohia ‘Sfânta Treime’ din Ștei, Protopopiatul Beiuș, cu tema: ‘Taina Sfântului Botez în lumina Învierii Domnului. Nașterea din nou din apă și duh, darul Cincizecimii’. Au urmat cuvântări susținute de pr. Cătălin Ionuț Arvai, de la Parohia Cărănzel, Protopopiatul Tinca, și de pr. Florin Ardelean, de la Parohia Sfârnaș, Protopopiatul Marghita. După slujba de Te Deum, pr. Dan Teodor Suciu, de la Parohia Tilecuș, Protopopiatul Oradea, a conferențiat pe tema ‘2011 – Anul omagial al Sfântului Botez în Patriarhia Română’. La final, a rostit un cuvânt Preasfințitul Părinte Sofronie, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…