Conferința pastoral misionară de primăvară în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Joi, 15 mai a.c., la pomenirea Sf. Cuv. Pahomie cel Mare, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfășurat conferința semestrială de primăvară.

Programul a debutat la ora 8:00 cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, sub înalta binecuvântare a Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În unitate și comuniune euharistică cu ierarhul lor s-au aflat toți preoții din cadrul Eparhiei, care, în anul omagial dedicat Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, au dorit să se împărtășească toți din același Sfânt Potir.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de o parte a corului „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos în simfonie liturgică cu întregul cler al Eparhiei.

La finalul Sf. Liturghii au fost săvârșite rugăciuni de mulțumire și polihroniu, dar și o slujbă de pomenire pentru fericitul întru amintire episcop Melchisedec Ștefănescu.

Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați a fost gazda lucrărilor și dezbaterilor propriu-zise.

Între oaspeții de seamă invitați s-au numărat pc. pr. prof. univ. dr. Nicolae D. Necula, pc pr. prof.dr. Spyridon Antoniou de la Facultatea de Teologie a Universității „Aristotel” din Tesalonic, pr prof.univ.dr Adalberto Piovano de la Institutul de Liturgică Pastorală al Universității din Padova, Italia, precum și alți preoți profesori ai unor Facultăți de Teologie din țară.

În cadrul conferinței, preoți din administrația eparhială, preoți profesori dar și slujitori cu experiență au prezentat referate la tema de reflecție a anului 2014, alcătuite după planul de lucru elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod.

De asemenea, o parte dintre preoții Eparhiei, reprezentanți ai celor 8 protopopiate au punctat, prin scurte luări de cuvânt, situații concrete întâlnite în slujirea pastoral-misionară în parohiile unde slujesc.

La final a fost prezentat un scurt film documentar intitulat „Sf. Euharistie – Lumina vieții creștine”.

Înaltpreasfinția Sa, a încheiat lucrările conferinței-simpozion de la Dunărea de Jos, mulțumind atât onoraților invitați, cât și preoților participanți pentru deosebita slujire – sinaxă liturgică din Catedrală și pentru întâlnirea academică din spațiul cultural al Teatrului Muzical „Nae Leonard”.

Comentarii Facebook


Știri recente