Conferința pastoral-misionară cu tema „Mesajul credinței împărtășit prin mijloace moderne de comunicare” la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei s-a desfășurat astăzi, 11 noiembrie, conferința pastoral-misionară cu tema „Mesajul credinței împărtășit prin mijloace moderne de comunicare”. Întrunirea a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care, în deschiderea conferinței a reliefat actualitatea și importanța temei supusă dezbaterii, informează Radio TRINITAS: „Tema este una de actualitate, iar actualitatea se vede nu doar în publicație, ci și în faptul că parohiile și mănăstirile susțin lucrarea misionară a Bisericii prin mijloace moderne de comunicare : cotidianul Lumina, Radio TRINITAS și TV TRINITAS. Mai nou TV TRINITAS are programe non-stop pentru faptul că românii ortodocși din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia doresc să vadă programele noastre, pe când ne odihnim noi, iar ei sunt în stare de veghe. Așa se face că multe din programele din și se reiau pe TV TRINITAS noaptea, pentru românii din cealaltă parte a Globului.”

La reuniune au participat peste 650 de preoți din protopopiatele 1, 2 și 3 Capitală precum și din protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud. Au fost susținute trei referate.

La finalul întâlnirii Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit celor prezenți: „Misionarul creștin care lucrează in mass-media nu are voie sa transmită opinii personale, ci mai întâi credința Bisericii. Același lucru este valabil pentru predica. Noi nu transmitem îndoieli ci transmitem certitudini ale credinței, noi nu transmitem opinii personale ci gândirea in comuniune, cu Sfinții Apostoli, cu Sfinții Părinți. Uitați-vă de pildă la predicile Părintelui Cleopa Ilie. Niciodată nu vezi o opinie personală. Când a fost întrebat care este părerea dumneavoastră despre cutare lucru el spune: Sfântul Apostol Pavel spune…, Sf. Ioan Damaschin spune…, deci el nu avea păreri personale ci transmitea credința Bisericii, în comuniune cu sfinții. Dacă ești în comuniune cu sfinții atunci trebuie sa întărești aceasta comuniune cu comuniunea liturgică.”

Conferința va continua și mâine, 12 noiembrie, la Ploiești, și va reuni preoții din protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați.

Comentarii Facebook


Știri recente