Conferință pastoral-misionară cu preoții din protopopiatul Bolintin

În Episcopia Giurgiului continuă seria conferințelor pastoral-misionare de primăvară. Astăzi, 28 mai, la Centrul pastoral-cultural „Gavril Drugănescu, în sala „Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu”, preoții din Protopopiatul Bolintin s-au reunit în conferința pastoral-misionară dedicată anului „2013 – Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, informează episcopiagiurgiului.ro

În cadrul lucrărilor prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost susținute referate în care s-a insistat asupra rolului pe care Sfinții Împărați Constantin și Elena l-au avut în istoria Creștinismului. Cu acest prilej au fost evidențiate politica socială și religioasă a lui Constantin cel Mare și relațiile dintre Stat și Biserică,viața bisericească în timpul său. În continuare au fost aduse în discuție diverse probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrative din parohiile de pe cuprinsul protoieriei.

Totodată, au fost prezentate și Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luate în ședința de lucru din 28 februarie 2013, insistându-se asupra necesității unei bune cunoașteri ale acestora. La final, celor prezenți le-a fost amintit faptul că în urma Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii noastre, anul 2014 a fost declarat „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”. În acest sens, au fost trecute în revistă câteva din evenimentele culturale pe care Protoieria Bolintin le va organiza, ținând cont de exitența în cuprinsul ei a câtorva locașuri de cult și a altor edificii care păstrează până astăzi stilul arhitectural brâncovenesc. Între acestea se numără Centrul pastoral-cultural „Gavril Drugănescu”, care, în anul 2014, va găzdui numeroase evenimente culturale închinate Sfinților Martiri Brâncoveni.

Preoții participanți au primit ca dar din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie lucrarea „Cuvântări și predici” vol I și II, editată de Arhiepiscopia Bucureștilor, lucrarea de doctorat a părintelui Protopop Nicușor Beldiman „Predica în Biserica Ortodoxă Română din Muntenia în secolul al XX-lea” și Albumul monografic „Centrul pastoral-cultural Gavril Drugănescu”, apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.

Următoarea conferință va avea loc joi, 30 mai, tot la Centrul pastoral-cultural „Gavril Drugănescu” și va reuni preoții din Protopopiatul Mihăilești.

Comentarii Facebook


Știri recente