Conferința pastoral-misionară a preoților din protopopiatul Galați

Marți, 3 noiembrie 2009, la sediul Protopopiatului Galați s-a desfășurat Conferința pastoral-misionară pe semestrul II având tema: „Familia preotului și rolul ei în educația tinerilor din parohie” în lumina învățăturii Sfântului Vasile cel Mare și a sfinților capadocieni, informează edj.ro.

Conferința a fost precedată de săvărâșirea Sfintei Liturghii la biserica „Sfântul Nicolae” la care au participat toți preoții din Protopopiatul Galați, avândul ca protos pe preacuviosul părinte arhimandrit Daniil Oltean, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Întrunirea s-a desfășurat la sediul protoieriei Galați, sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Așezate sub semnul anului comemorativ omagial al SfântuluI Vasile cel Mare și al sfinților capadocieni, lucrările conferinței pastoral-misionare au abordat aspecte privind familia preotului și problemele cu care aceasta se confruntă astăzi, precum și rolul acesteia în educația tinerilor din parohie.

Preoții prezenți au prezentat aspecte privind specificul pastorației copiilor și a tinerilor, ca și diverse modalități de a-i apropia de Biserică și Dumnezeu. De asemenea s-au purtat discuții pe marginea derulării proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, în noul an școlar 2009-2010.

Comentarii Facebook


Știri recente