Conferință pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Caransebeș

Luni, 28 noiembrie, a avut loc Conferința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Caransebeș, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala episcopală cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din Caransebeș, de Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Lucian, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Conform tradiției, toți preoții Protopopiatului Caransebeș, la momentul potrivit al Sfintei Liturghii, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de diaconi și cântăreți ai celor două catedrale episcopale din Caransebeș: catedrala istorică cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ și catedrala cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’.

Temele discutate la conferința pastoral-misionară au fost viața și activitatea episcopului martir Veniamin Nistor la Caransebeș între anii 1941 și 1949, apoi au fost discutate diferite aspecte administrative și gospodărești ce țin de viața parohiilor. Conferința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Caransebeș încheie ciclul conferințelor preoțești din semestrul al doilea al anului 2011 din Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente