Conferința pastoral – misionară a preoților din Ialomița

Marți, 12 noiembrie 2013, a avut loc Conferința pastoral-misionară de toamnă a preoților din Ialomița, care a purtat titlul „1993-2013. Slujire și dăruire. Două decenii de misiune creștină în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”. Conferința, desfășurată în anul acesta aniversar, când Eparhia Sloboziei și Călărașilor împlinește 20 de ani de la înființare, a reunit toți preoții din cele trei Protopopiate ale Județului Ialomița: Slobozia, Fetești și Urziceni, după cum ne-a transmis Arhid. Nicușor Silviu Dascălu.

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a participat la slujba de Te-Deum de la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, ulterior, toți clericii deplasându-se la Casa de Cultură Municipală din Slobozia.

Conferința a avut doua părți. În prima parte Preasfinția Sa a vorbit despre întemeierea Episcopiei și despre lucrarea jertfelnică în cei 20 de ani de misiune și a introdus cei trei cei trei referenți: preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, preacucernicul părinte Bogdan Ionuț, Protopop de Urziceni, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia.

În a doua parte, preacucernicul părinte Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic, a prezentat un referat cu titlul „Misiune și pastorație. Teologia și practica misiunii în biserică azi.” cu măsuri de prevenire și combatere a prozelitismului sectar.

Preasfinția Sa a dat cuvântul preoților care au dorit să completeze referatele cu aspecte din slujirea pastorală a celor 20 de ani de existență a Eparhiei

Comentarii Facebook


Știri recente