Conferință pastoral-administrativă la Protopopiatul Galați

În data de 20 septembrie 2012 la sediul Protopopiatului Galați au avut loc lucrările conferinței pastoral-administrative corespunzătoare lunii septembrie, sub genericul: „Comuniune și cooperare, transparență și fidelitate în lucrarea bisericească la parohii, potrivit ultimelor prevederi statutare”.

Prima parte a conferinței s-a desfășurat în biserica „Sf. Nicolae” din municipiu, prin reunirea preoților din protopopiatul Galați, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie, potrivit edj.ro.

Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în Sala de conferințe a protoieriei, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După susținerea referatului, au fost prezentate ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod și ale Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea și activitatea preoțească.

Conferințele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, și au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc și administrativ, economic-financiar și altele (cf. Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Art. 141, alin 2).

Comentarii Facebook


Știri recente