Conferință pastoral-administrativă la Protoieria Brăila

În data de 26.02.2013, la sediul Protopopiatului Brăila au avut loc lucrările conferinței pastoral-administrative corespunzătoare lunii februarie, sub genericul: „2013 – Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena – proiecte și programe în lumina ultimelor hotărâri sinodale și eparhiale privind activitatea bisericească la parohii”, informează edj.ro

Prima parte a conferinței s-a desfășurat în biserica „Sf. Apăostoli Petru și Pavel” din municipiu, prin reunirea preoților din Protopopiatul Brăila, sub Pantocrator, la Sfânta Liturghie.

Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în Sala de conferințe a protoieriei.

După susținerea referatului, au fost prezentate două recenzii la volume din scrisul părintelui Dumitru Stăniloae. Astfel de recenzii vor fi prezentate la fiecare conferință administrativă din cele 8 protoierii ale Eparhiei, în anul comemorativ dedicat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, părintelui Dumitru Stăniloae.

De asemenea, pc. pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheză în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a prezentat noul proiect catehetic adresat adulților numit „Calea mântuirii”.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea și activitatea preoțească.

Conferințele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, și au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc și administrativ, economic-financiar și altele (cf. Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 141, alin. 2).

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…