Conferință pasoral-misionară în Protopopiatul Herești din Episcopia Giurgiului

Luni, 25 mai 2009, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în incinta Centrului Cultural „Radu Șerban Voievod” din cadrul Mănăstirii Comana, s-au desfășurat lucrările Conferinței Pastoral-Misionare, sesiunea de primăvară, cu tema „Sfântul Vasile cel Mare și ceilalți Sfinți Părinți Capadocieni”, la care au participat preoții din Protoieria Herești. Lucrările Conferinței prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te-Deum, de către pr. protopop Podaru Mihăiță, alături de un sobor de preoți și diaconi, în biserica mănăstirii. La acest eveniment Preasfinția Sa a fost însoțit de pr. Buga Constantin, vicar administrativ, de pr. Dumitrescu Nicolae, inspector eparhial, de pr. Duțu Stelian, consilier tehnic și de pr. Popa Edmond, consilier social.

După cuvântul de deschidere rostit de către Preasfinția Sa, au fost susținute referate de către pr. Mihai Pârvu de la parohia Valea Dragului și pr. Miu Viorel de la parohia Ciurari, în care a fost subliniată atât valoarea deosebită a teologiei Părinților Capadocieni cât și posibilitatea actualizării acesteia în lumea contemporană, aceasta reprezentând model autentic pentru viața creștină și soluție cu adevărat viabilă pentru provocările în fața cărora se află Biserica.

Cu această ocazie, preoții participanți au primit, ca dar din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie, lucrarea „Sfântul Vasile cel Mare. Închinare la 1630 de ani de la săvârșirea sa”, tipărită cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Volumul de studii academice dedicat Sfântului Vasile cel Mare deschide seria „Studia Basiliana” a publicațiilor ce vor fi dedicate anul acesta celui care a rămas în conștiința bisericii ca mare personalitate ecclesiastică, organizator, excelent exponent și apărător al învățăturii creștine ortodoxe, părinte al monahismului răsăritean și reformator al Liturghiei.

De asemenea, cu acest prilej au fost abordate și probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protoieriei Herești, subliniindu-se totodată, necesitatea dezvoltării activității social – filantropice, asemeni Părinților „Secolului de Aur al teologiei creștine” care au înțeles valoarea acesteia în dobândirea mântuirii.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente