Conferința „Necesitatea activității catehetice în Biserică” în Eparhia Râmnicului

Ieri, 22 octombrie 2009, începând cu orele 15:00, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, în Sala de festivități a Complexului cultural – religios „Sf. Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Episcopiei Râmnicului, a avut loc conferința cu tema „Necesitatea activității catehetice în Biserică”, ce a vizat rezultatele implementării proiectului „Hristos împărtășit copiilor” la nivel de Eparhie, informează Biroul de Presă al Episcopiei Râmnicului.

La acest eveniment au participat Pr. Cîrstea Constantin, consilier cultural în cadrul Episcopiei Râmnicului, Pr. Prof. Univ. Dr. Ivan Ilie, Profesor la Catedra de Catehetică și Omiletică din cadrul Facultății de Teologie „Sf. Muceniță Filofteia’ din Pitești, Pr. Prof. Dr. Proteasa Nicolae, Director al Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea, Pr. Prof. Mateiescu Petre, Inspector Școlar la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, părinții protopopi din cele trei protoierii ale Episcopiei Râmnicului și responsabilii pentru activitatea catehetică de la fiecare protoierie.

În deschiderea conferinței au fost prezentate Decizii, Norme și Hotărâri ale Sfântului Sinod privind activitatea catehetică în cadrul Patriarhiei Române, precum și situația activității catehetice în eparhiile din țară, de către părintele arhidiacon Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială din cadrul Eparhiei Râmnicului.

Apoi responsabilii pentru cateheza parohială, au prezentat situația catehetică din cadrul fiecărei protoierii.

La final au fost susținute alocuțiuni de către Pr. Prof. Univ. Dr. Ivan Ilie, Profesor la Catedra de Catehetică și Omiletică din cadrul Facultății de Teologie „Sf. Muceniță Filofteia’ din Pitești, Pr. Prof. Dr. Proteasa Nicolae, Director al Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea, Pr. Prof. Mateiescu Petre, Inspector Școlar la disciplina Religie, din care au rezultat păreri și opinii privitoare la dezvoltarea activității catehetice în protopopiatele din cadrul Episcopiei Râmnicului.

„Dorim ca în urma acestei conferințe, împreună cu toți invitații, factori de decizie în dezvoltarea și aplicarea tuturor normelor, deciziilor și hotărârilor Sfântului Sinod, privind dezvoltarea activității catehetice la nivelul fiecărei eparhii, să reușim să identificăm metode și activități prin care să planificăm un program structurat și bine definit privind dezvoltarea acestei activități catehetice într-un mod cât mai organizat și în cadrul Episcopiei Râmnicului’, a subliniat părintele arhidiacon Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială din cadrul Eparhiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…